Over Mareike
 

Mareike heeft veel plezier in haar werk en kan inmiddels bogen op een jarenlange ervaring op het gebied van werken met mensen en de begeleiding in de diverse herstel- en bewustwordingsprocessen. In zowel haar werk als in haar privéleven is zij een belangstellende, nieuwsgierige en leergierige persoon. Ze laat mensen graag de ruimte, stelt zich in eerste instantie afwachtend op, maar neemt indien nodig een (bege)leidende rol op zich.

Ze inspireert mensen tot het nemen van verantwoordelijkheid in hun proces; ze maakt mensen graag bewust van hun kwaliteiten en reikt mogelijkheden aan waaruit nieuwe oplossingen gevonden kunnen worden. Mareike reageert met name gevoelsmatig, intuïtief en stemt zich daardoor makkelijk af op de ander.

Wat heeft ze gedaan?
Mareike werkt graag met haar handen. Dat tekende zich in haar jeugd al af en heeft zich met de jaren verder ontwikkeld. Een opleiding tot fysiotherapeut lag voor de hand. Deze studie werd voortijdig gestaakt, maar terugkijkend heeft het wel de basis gelegd voor haar huidige werkzaamheden als natuurgeneeskundig therapeut.

Na een aantal jaren als medisch administrateur gewerkt te hebben in UMCG te Groningen, heeft zij jaren met plezier gewerkt vanuit haar eigen secretariaatsbureau. Maar begin negentiger jaren begon er wat te kriebelen; ze wilde zich meer gaan richten op het werken met mensen. Een studie tot sportmasseur volgde. Tijdens deze opleiding ontwaakte het idee haar kennis en vaardigheden verder uit te breiden.

Geprikkeld door gesprekken in de praktijk, uitwisseling met collega's , contacten tijdens opleidingen en publicaties in de vakliteratuur, volgde een hele reeks van studies, cursussen en workshops. Zo is de praktijk uitgegroeid tot wat het nu is: een professionele praktijk voor natuurgeneeskunde.

Wat is er zo leuk aan haar werk?
De drijvende kracht is haar belangstelling voor de mens in de breedste zin van het woord. Behaalde resultaten maken haar enthousiast en stimuleren tot verdere verdieping en verbreding in haar werk.